Sepon sorvista 15.3.2021

Kela kelpuuttaa sittenkin Harjun terveyden

Esille nostamani Kelan korvauspäätös-asia Harjun terveyden lausunnoista ja asiakasmaksujen korvattavuudesta sai kuntalaisten kannalta myönteisen päätöksen. Sain asian esille nostamisesta Kelalta kiitosta ja pyynnön tiedottaa asiasta myös blogissani. Sen teen ohessa:

"Päijät-Hämeen kuntayhtymä on tehnyt ostopalvelusopimuksen Harjun terveys Oy:n kanssa. Harjun terveys tuottaa Lahden, Iitin ja Kärkölän kuntien asukkaille lakisääteisiä avosairaanhoidon, suun terveydenhuollon, fysioterapian ja terveyssosiaalityön palveluita. Tällä perusteella Kela käsittelee toimeentulotuen hakijoiden toimittamat Harjun terveys Oy:n suun terveydenhuoltoa, avosairaanhoitoa ja fysioterapiaa koskevat laskut ja kustannusarviot julkisen terveydenhuollon menoina. Jos asiakas on saanut Kelasta virheellisen päätöksen, hänen olisi hyvä ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi."

Kelan sähköposti kiitosten kera:

Mikä muuttuu?

Kela on siis tarkistanut Mehiläisen tytäyhtiö Harjun terveyden kelpoisuutta lausuntojen antajana ja yrityksen asiakasmaksujen korvattavuudesta. Tämä on asiakkaille hyvä viesti, joskaan se ei tee yrityksestä edelleenkään hyväksyttävämpää julkisen terveydenhuollon korvaajana.